본문 바로가기
칵테일 레시피

[큐바 칵테일] 모히또 화이트 럼 칵테일

by 은호이야기 2023. 4. 22.
반응형

[큐바 칵테일] 모히또  화이트 럼 칵테일

 

 

모히또  화이트 럼 칵테일의 상큼한 맛과 역사
모히또 칵테일의 매력과 역사, 그리고 다양한 레시피

 

 

모히또(Mojito)는 큐바의 대표적인 칵테일로, 16세기 말 스페인 식민지 시절 큐바에서 탄생한 것으로 알려져 있습니다. 초기 모히또는 쿠바인들이 민트, 라임, 설탕, 물, 라임의 껍질을 사용해 만들었으며, 이후 화이트 럼과 탄산수가 추가되면서 현재의 모히또가 완성되었습니다.

 

 

모히또는 세계적으로 인기 있는 칵테일 중 하나로, 캐리비안 지역과 미국을 비롯한 전 세계에서 사랑받고 있습니다. 특히 미국에서는 1940년대 후반부터 대중화되면서 모히또의 인기가 상승하였습니다.

 

 

모히또는 민트와 라임의 상큼한 맛과 화이트 럼의 향이 어우러져 상쾌하면서도 깔끔한 맛을 선사합니다. 이는 더운 여름에 시원하게 즐길 수 있는 칵테일로 인기가 높은 이유 중 하나입니다.

 

 

모히또(Mojito)는 민트, 설탕, 라임주스, 석류주스, 탄산수, 라임 슬라이스 등으로 만들어지는 칵테일입니다. 레시피는 다음과 같습니다.

 

 

 

[재료]
◎ 화이트 럼 50ml
 민트 8~10 잎
 라임 1/2개
 설탕 1큰술
 탄산수
 얼음

 

 

[만들기]
1, 라임의 절반을 잘게 자른다.
2, 민트 잎과 설탕을 컵에 넣고 라임 조각과 함께 유기농적으로 으깬다.
3, 화이트 럼과 탄산수를 추가한 후 스푼으로 섞는다.
4, 얼음을 넣고 마시며 라임 슬라이스와 민트 잎으로 장식한다.

 

 

빗소리, 깊은숙면, 내 마음을 차분하게 그리고 뇌힐링, 
The sound of rain, deep sleep, calming the mind and healing the brain,
https://youtu.be/sTvNp5RUMOk

 

[Cuba Cocktail] Mojito White Rum Cocktail
The Refreshing Taste and History of the Mojito White Rum Cocktail
Mojito cocktail's charm, history, and various recipes

Mojito is a representative cocktail of Cuba, and is known to have been created in Cuba during the Spanish colonial period at the end of the 16th century. Early mojitos were made by Cubans using mint, lime, sugar, water and lime rinds, then white rum and sparkling water were added to complete the current mojito.

Mojito is one of the world's most popular cocktails, loved in the Caribbean and around the world, including the United States. Especially in the United States, the popularity of mojito rose as it became popular in the late 1940s.

The fresh taste of mint and lime and the scent of white rum harmonize to give Mojito a refreshing and clean taste. This is one of the reasons why it is so popular as a refreshing cocktail on a hot summer day.

Mojito is a cocktail made with mint, sugar, lime juice, pomegranate juice, carbonated water, and lime slices. Here's the recipe.

[ingredient]
◎ White Rum 50ml
◎ 8-10 mint leaves
◎ 1/2 lime
◎ 1 tablespoon of sugar
◎ Carbonated water
◎ ice

[to make]
1, Finely chop half of the lime.
2, Put mint leaves and sugar in a cup and mashed organically with a slice of lime.
3, Add white rum and carbonated water and mix with a spoon.
4. Serve with ice and garnish with lime slices and mint leaves.

반응형

댓글