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양식 레시피

라멘 레시피, 집에서 쉽게 만드는 맛있는 라멘 레시피

by 은호이야기 2023. 5. 8.
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라멘 레시피, 집에서 쉽게 만드는 맛있는 라멘 레시피

 

 

집에서 쉽게 만드는 맛있는 라멘 레시피

 

 

돼지고기와 멸치 다시마 육수를 활용한 집에서 쉽게 만들 수 있는 라멘 레시피를 소개합니다. 본문에서는 식재료와 조리법을 자세하게 안내하며, 블로그 방문자들이 집에서도 쉽게 따라해볼 수 있도록 구체적으로 설명을 해드리겠습니다.

 

 

오늘은 집에서 쉽게 만들 수 있는 맛있는 라멘 레시피를 소개하려고 합니다. 이번 라멘 레시피는 돼지고기와 멸치 다시마 육수를 활용하여 더욱 풍부한 맛과 향을 살렸습니다. 이제 본격적으로 라멘 만들기를 시작해보겠습니다.

 

 

 

 

 

 

[재료]

○라면면 2인분
○돼지고기 100g
○양파 1/4개
○대파 1대
○생강 1작은조각
○마늘 1쪽
○멸치 다시마육수 2컵
○미소된장 1큰술
○고추가루 1작은술
○간장 1큰술
○설탕 1/2작은술
○참기름 1/2큰술
○후추 약간
○계란 2개
○김치 50g (선택)
○무청 50g (선택)
○청고추 1개 (선택)

 

 

[조리 방법]

1,라면면은 끓는 물에 삶아 찬물에 헹궈 녹음
2,돼지고기는 굵게 채 썰어 마늘, 생강과 함께 볶아 익힌다.
3,양파, 대파, 무청, 청고추를 손질하여 적당한 크기로 자른다.
4,냄비에 멸치 다시마 육수, 미소된장, 고추가루, 간장, 설탕, 참기름, 후추를 넣고 끓인다.
5,끓은 육수에 3의 채소와 돼지고기를 넣어 살짝 끓인다.
6,각각의 그릇에 라면면을 넣고, 5에서 만든 육수와 채소, 돼지고기를 담는다.
7,계란을 삶은 후에는 반으로 잘라서 라면 위에 올려주시면 됩니다.

 

 

 

빗소리, 깊은숙면, 내 마음을 차분하게 그리고 뇌힐링, 
The sound of rain, deep sleep, calming the mind and healing the brain,
https://youtu.be/sTvNp5RUMOk

 

 

 

 

Kalguksu RecipeㅣNice taste with easy ingredients
An easy recipe to make kalguksu at home! Clean taste with easy ingredients

Here is a recipe for kalguksu that you can easily make at home. Enjoy clean and delicious kalguksu made with simple ingredients!

Kalguksu is a traditional Korean food that is made by making noodles of uniform thickness, boiling them, and slicing them with a knife. Koreans enjoy kalguksu for breakfast, lunch, and dinner, and it is one of the foods that are often eaten at family gatherings or get-togethers.

However, in busy daily life, it is not easy to spend time and effort to eat delicious kalguksu. Accordingly, today, we introduce a recipe for kalguksu that can be easily made at home with simple ingredients and recipes.

[Kalguksu Ingredients]
○Noodle flour 500g
○200 ml of water
○ 1/2 teaspoon of salt

[Kalguksu broth ingredients]
○Beef bone 1kg
○Water 3L
○One onion
○ 1 green onion
○5 cloves of garlic
○ 1 piece of ginger
○1 tbsp soy sauce for soup
○ A little salt

[Kalguksu Seasoning Ingredients]
○2 tablespoons of soy sauce
○ 1 tsp minced garlic
○ 1/2 teaspoon red pepper powder
○ 1/2 tbsp sesame oil
○A bit of pepper

[How to make kalguksu]
1, Add noodle powder, water, salt, and sesame oil and knead.
After kneading for 2 or 10 minutes, spread the dough thinly while drying it in the rest period.
3, Cut the dried dough with a knife during the rest period to make noodles.
4, Finely chop beef, green onion, onion, and garlic, and stir-fry with soup soy sauce, sesame oil, and pepper.
5, Put 8 cups of water and 1 tablespoon of salt in a pot and bring to a boil.
6, Put noodles in boiling water and boil for 5 minutes.
7, Finish by adding the beef, green onion, onion, and vegetables stir-fried in boiling water.
8, You can enjoy chewy and delicious kalguksu because you make your own noodles.

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