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양식 레시피

베트남요리, 파파야 샐러드 레시피

by 은호이야기 2023. 4. 26.
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베트남요리, 파파야 샐러드 레시피

상큼한 파파야 샐러드 레시피, 베트남요리

 

 

베트남 음식 중 인기 있는 파파야 샐러드를 집에서 간편하게 만드는 방법을 알아보자.

 

 

베트남 음식 중 상큼하고 맛있는 파파야 샐러드를 집에서 간편하게 만들어 먹어보세요. 이번 포스팅에서는 파파야 샐러드의 재료와 드레싱 만드는 방법을 소개해드리겠습니다.

 

 

[재료]
◎ 파파야 1개
 채썬 당근 1/2컵
 채썬 오이 1/2컵
 청양고추 1개 (씨를 제거한 후 송송 썰어주세요)
 생강 1작은 조각 (다진 후 사용해주세요)
 마늘 1쪽 (다진 후 사용해주세요)
 새우 5마리 (깨지지 않게 조금 덧붙인 후 튀겨주세요)
 땅콩 1/4컵 (다진 후 사용해주세요)

 

 

[드레싱]
◎ 라임즙 2T
 설탕 1T
 양조간장 2T
 생강 1작은 조각 (다진 후 사용해주세요)
 마늘 1쪽 (다진 후 사용해주세요)
 청양고추 1개 (씨를 제거한 후 다진 후 사용해주세요)

 

 

[만드는 방법]
1, 파파야를 껍질과 씨를 제거한 후 얇게 썰어주세요.
2, 당근, 오이, 청양고추를 채썬 후 파파야와 함께 담아주세요.
3, 드레싱 재료를 모두 섞어 만든 드레싱을 샐러드 위에 부어주세요.
4, 마지막으로 튀긴 새우와 다진 땅콩을 뿌려주면 완성입니다.
이렇게 간편하게 만들 수 있는 상큼한 파파야 샐러드는 홈파티나 모임에서도 인기 있는 메뉴 중 하나입니다. 맛있게 즐겨보세요!

 

 

[설명]
파파야 샐러드는 상큼하면서도 건강에 좋은 재료로 만들어진 베트남 음식입니다.
이 레시피에서 사용한 드레싱은 간단하지만, 라임즙의 상큼함과 양조간장의 짭짤함이 살아있어 맛을 더욱 높여줍니다.

 

 

새우를 튀기지 않고 그냥 사용해도 되지만, 튀긴 새우를 사용하면 더 맛있어집니다.
마지막으로 땅콩을 뿌려주면 씹는 맛이 더해져 더욱 맛있어집니다.
파파야는 숙성된 것이 맛이 더 좋으므로, 숙성되지 않은 파파야를 구매하신다면 미리 숙성시켜서 사용하시는 것이 좋습니다.
청양고추는 매운 것이 싫으시다면 빼셔도 됩니다.

 

 

이번 포스팅에서는 간단하면서도 맛있는 파파야 샐러드 레시피를 소개해드렸습니다. 여러 가지 재료를 함께 즐길 수 있는 이 샐러드는 다른 음식과 함께 즐기면 더욱 좋아집니다. 자신만의 변형을 가해 나만의 샐러드를 만들어보는 것도 좋을 것입니다. 맛있는 요리를 즐기며 행복한 식사시간이 되시길 바랍니다.

 

 

빗소리, 깊은숙면, 내 마음을 차분하게 그리고 뇌힐링, 
The sound of rain, deep sleep, calming the mind and healing the brain,
https://youtu.be/sTvNp5RUMOk

 

 

 

Vietnamese Cuisine, Papaya Salad Recipe
Refreshing Papaya Salad Recipe, Vietnamese Cuisine
Let's find out how to easily make papaya salad, a popular Vietnamese food, at home.
Try making and eating fresh and delicious papaya salad easily at home among Vietnamese foods. In this post, I will introduce the ingredients for papaya salad and how to make dressing.

[ingredient]
◎ 1 papaya
◎ 1/2 cup shredded carrots
◎ 1/2 cup shredded cucumber
◎ 1 Cheongyang red pepper (remove the seeds, then slice them)
◎ 1 small piece of ginger (use after mincing)
◎ 1 clove of garlic (use after mincing)
◎ 5 shrimp (fry after adding a little so that they do not break)
◎ 1/4 cup of peanuts (use after mincing)

[dressing]
◎ 2T lime juice
◎ Sugar 1T
◎ Brewed soy sauce 2T
◎ 1 small piece of ginger (use after mincing)
◎ 1 clove of garlic (use after mincing)
◎ 1 cheongyang red pepper (remove seeds and mince before use)

[how to make]
1, Remove the peel and seeds from the papaya and slice it thinly.
2, Shred carrots, cucumbers, and Cheongyang peppers and serve with papaya.
3, Mix all dressing ingredients and pour the dressing over the salad.
4. Lastly, sprinkle fried shrimp and chopped peanuts to complete.
This refreshing papaya salad that can be easily made is one of the popular menus at home parties and gatherings. Enjoy!

[explanation]
Papaya Salad is a Vietnamese food made with refreshing yet healthy ingredients.
The dressing used in this recipe is simple, but the freshness of lime juice and the saltiness of brewed soy sauce enhance the taste even more.

You can use the prawns as is without frying them, but using fried prawns makes them even tastier.
Finally, sprinkle with peanuts to add chewiness and make it even more delicious.
Papaya tastes better when it is ripe, so if you are purchasing unripe papaya, it is recommended to ripen it before use.
You can omit the Cheongyang pepper if you don't like spicy.

In this post, I introduced a simple yet delicious papaya salad recipe. This multi-ingredient salad is even better when paired with other foods. You can also experiment with making your own salads with your own variations. We hope you enjoy a delicious meal and have a happy meal time.

 

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