칼국수 레시피ㅣ손쉬운 재료와 함께하는 깔끔한 맛
집에서 쉽게 만드는 칼국수 레시피! 손쉬운 재료와 함께하는 깔끔한 맛
집에서 손쉽게 만들 수 있는 칼국수 레시피를 소개합니다. 간편한 재료로 만들어지는 깔끔하고 맛있는 칼국수를 즐겨보세요!
칼국수는 국수를 면발의 두께를 일정하게 만들어 끓인 후, 칼로 썰어 먹는 전통적인 한국 음식입니다. 한국인들은 칼국수를 아침, 점심, 저녁 모두 즐기며, 가족 모임이나 모임에서 자주 먹는 음식 중 하나입니다.
하지만, 바쁜 일상 속에서는 맛있는 칼국수를 먹기 위해 시간과 노력을 들이기가 쉽지 않습니다. 이에 따라, 오늘은 간편한 재료와 레시피로 집에서 쉽게 만들 수 있는 칼국수 레시피를 소개합니다.
1, 칼국수 재료
○면가루 500g
○물 200ml
○소금 1/2작은술
2, 칼국수 육수 재료
○쇠고기 뼈 1kg
○물 3L
○양파 1개
○대파 1줄
○마늘 5쪽
○생강 1조각
○국간장 1큰술
○소금 약간
3, 칼국수 양념 재료
○간장 2큰술
○다진 마늘 1작은술
○고춧가루 1/2작은술
○참기름 1/2큰술
○후추 약간
4, 칼국수 만드는 방법
1,면발가루, 물, 소금, 참기름을 넣고 반죽합니다.
2,10분간 반죽한 뒤, 반죽을 휴지기에 말리면서 얇게 펴줍니다.
3,휴지기에 말린 반죽을 칼로 잘라서 면발을 만들어줍니다.
4,소고기, 대파, 양파, 마늘을 잘게 다지고, 국간장, 참기름, 후추를 넣고 볶아줍니다.
5,냄비에 물 8컵과 소금 1큰술을 넣고 끓입니다.
6,끓는 물에 면발을 넣고 5분간 끓여줍니다.
7,끓는 물에 볶은 소고기와 대파, 양파, 채소를 얹고 마무리합니다.
8,면도 직접 만들어주어 쫄깃하고 맛있는 칼국수를 즐길 수 있습니다.
빗소리, 깊은숙면, 내 마음을 차분하게 그리고 뇌힐링,
The sound of rain, deep sleep, calming the mind and healing the brain,
https://youtu.be/sTvNp5RUMOk
Kalguksu RecipeㅣNice taste with easy ingredients
An easy recipe to make kalguksu at home! Clean taste with easy ingredients
Here is a recipe for kalguksu that you can easily make at home. Enjoy clean and delicious kalguksu made with simple ingredients!
Kalguksu is a traditional Korean food that is made by making noodles of uniform thickness, boiling them, and slicing them with a knife. Koreans enjoy kalguksu for breakfast, lunch, and dinner, and it is one of the foods that are often eaten at family gatherings or get-togethers.
However, in busy daily life, it is not easy to spend time and effort to eat delicious kalguksu. Accordingly, today, we introduce a recipe for kalguksu that can be easily made at home with simple ingredients and recipes.
[Kalguksu Ingredients]
○Noodle flour 500g
○200 ml of water
○ 1/2 teaspoon of salt
[Kalguksu broth ingredients]
○Beef bone 1kg
○Water 3L
○One onion
○ 1 green onion
○5 cloves of garlic
○ 1 piece of ginger
○1 tbsp soy sauce for soup
○ A little salt
[Kalguksu Seasoning Ingredients]
○2 tablespoons of soy sauce
○ 1 tsp minced garlic
○ 1/2 teaspoon red pepper powder
○ 1/2 tbsp sesame oil
○A bit of pepper
[How to make kalguksu]
1, Add noodle powder, water, salt, and sesame oil and knead.
After kneading for 2 or 10 minutes, spread the dough thinly while drying it in the rest period.
3, Cut the dried dough with a knife during the rest period to make noodles.
4, Finely chop beef, green onion, onion, and garlic, and stir-fry with soup soy sauce, sesame oil, and pepper.
5, Put 8 cups of water and 1 tablespoon of salt in a pot and bring to a boil.
6, Put noodles in boiling water and boil for 5 minutes.
7, Finish by adding the beef, green onion, onion, and vegetables stir-fried in boiling water.
8, You can enjoy chewy and delicious kalguksu because you make your own noodles.
'한식 레시피' 카테고리의 다른 글
보쌈 레시피ㅣBossam Recipe (0) | 2023.06.06 |
---|---|
짬뽕 레시피 상큼한 봄철 맞이 집에서 쉽게 만들기 (2) | 2023.05.06 |
도토리묵 레시피, 쫀득한 식감이 일품! (0) | 2023.04.27 |
전주비빔밥 레시피 (0) | 2023.04.27 |
[냉면] 전라북도식, 냉면 (0) | 2023.04.27 |
댓글