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한식 레시피

보쌈 레시피ㅣBossam Recipe

by 은호이야기 2023. 6. 6.
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보쌈 레시피ㅣBossam Recipe

 

보쌈은 한국의 전통 음식 중 하나로, 매우 인기 있는 요리입니다. 보쌈을 만드는 방법에는 다양한 방법이 있지만, 아래는 전통적인 보쌈 레시피입니다.

 

 

1, 재료:

○ 돼지고기 (보통 앞다리고기 또는 목살을 사용합니다)
 상추, 배추, 미나리 등의 쌈채소
 마늘, 생강 (다진 혹은 간 형태로 사용)
 소금, 후추

 

 

2, 양념장 재료:

 고추장
 간장
 설탕
 식초
 물엿 (선택적)
 다진 마늘
 다진 생강

 

 

3, 요리 방법:

1), 돼지고기는 깨끗이 씻은 후 냄비에 넣고 물을 부어 끓인다. 물에는 마늘과 생강을 넣어 간을 준다.
2), 돼지고기가 완전히 익을 때까지 끓인다. 익은 돼지고기는 물에서 꺼내서 식힌다.
3), 식힌 돼지고기를 얇게 썬다.
4), 보쌈 채소는 깨끗이 씻어서 물기를 제거한다.
5), 쌈채소와 식혀진 돼지고기를 접시에 담는다.
6), 고추장, 간장, 설탕, 식초, 물엿, 다진 마늘, 다진 생강을 섞어 양념장을 만든다.
7), 보쌈을 먹기 직전에, 준비된 양념장을 곁들여서 즐기면 된다.

 

 

이렇게 만든 보쌈은 상큼하고 맛있는 쌈채소와 함께 고기의 풍미를 느낄 수 있는 요리입니다. 개인의 취향에 따라 추가적인 양념이나 소스를 사용해도 좋습니다. 즐거운 보쌈 요리 시간 되세요!

 

 

유튜브: 이은호TV (EunhoTV) 힐링음악
https://youtu.be/8O_72-SfVYo

 

Bossam Recipe Bossam Recipe

Bossam is one of Korea's traditional foods and is a very popular dish. There are many ways to make bossam, but below is a traditional bossam recipe.
1, material:
○ Pork (usually foreleg or neck)
○ Ssam vegetables such as lettuce, Chinese cabbage, water parsley, etc.
○ Garlic, ginger (used in minced or grated form)
○ Salt and pepper

2, marinade ingredients:
○ Gochujang
○ Soy sauce
○ Sugar
○ Vinegar
○ Starch syrup (optional)
○ minced garlic
○ Chopped Ginger

3, cooking method:
1) After washing the pork, put it in a pot, pour water and boil it. Season the water with garlic and ginger.
2), Boil until the pork is fully cooked. Remove the cooked pork from the water and cool.
3), Thinly slice the cooled pork.
4), Wash the bossam vegetables clean and remove the water.
5), Put the vegetables for ssam and the cooled pork on a plate.
6) Mix red pepper paste, soy sauce, sugar, vinegar, starch syrup, minced garlic, and minced ginger to make marinade.
7), right before eating bossam, you can enjoy it with the prepared sauce.

Bossam made in this way is a dish where you can feel the flavor of meat together with fresh and delicious ssam vegetables. You may use additional condiments or sauces according to your personal taste. Have a happy bossam cooking time!

 

 

 

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