[한국에서 인기 있는 마라탕 레시피] 마라탕을 만드는 방법을 알려드리겠습니다.
[재료]
- 마라탕용 육수 : 1L
- 마라탕용 양념 : 1팩
- 물 : 1L
- 소고기 : 200g
- 양파 : 1/2개
- 대파 : 1/2대
- 마늘 : 4쪽
- 무 : 1/4통
- 얼갈이배추 : 1/4통
- 떡 : 적당량
- 떡볶이용 양념 : 1/2컵
- 미니우동 : 2인분
- 물엿 : 1큰술
- 식용유 : 적당량
[만드는 방법]
1. 물 1L에 마라탕용 육수 1L을 넣고 끓여줍니다.
2. 소고기는 적당한 크기로 잘라서 소금과 후추로 간을 한 후, 팬에 노릇하게 익힙니다.
3. 양파, 대파, 마늘, 무는 적당한 크기로 자릅니다.
4. 물 1L을 끓여서 떡과 얼갈이배추를 넣고 살짝 데치면서 색을 내어줍니다.
5. 팬에 식용유를 두르고 양파, 대파, 마늘을 볶아줍니다.
6. 볶은 소고기와 무를 넣고 볶아줍니다.
7. 마라탕용 양념 1팩을 넣고 볶아줍니다.
8. 끓는 육수에 볶은 재료와 떡, 얼갈이배추를 넣고 물엿 1큰술을 넣어서 5분 정도 끓여줍니다.
9. 떡볶이용 양념 1/2컵을 넣고 볶아줍니다.
10. 마지막으로 미니우동을 넣고 끓어낸 후, 마른 키위나 레몬 청을 곁들여 마셔도 좋습니다.
맛있는 마라탕을 만들어보세요.
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https://youtu.be/sTvNp5RUMOk
[Popular malatang recipe in Korea] I will teach you how to make malatang.
[ingredient]
- Broth for malatang: 1L
- Seasoning for malatang: 1 pack
- Water: 1L
- Beef: 200g
- Onion: 1/2
- Green onion: 1/2
- Garlic: 4 cloves
- Radish: 1/4 container
- Eolgali cabbage: 1/4 container
- Rice cake: Appropriate amount
- Seasoning for tteokbokki: 1/2 cup
- Mini Udon: 2 servings
- Starch syrup: 1 tablespoon
- Cooking oil: Appropriate amount
[how to make]
1. Add 1L of broth for malatang to 1L of water and boil.
2. Cut the beef into appropriate sizes, season with salt and pepper, and cook until golden brown in a pan.
3. Cut the onion, green onion, garlic, and radish into appropriate sizes.
4. Boil 1L of water, add rice cake and cabbage, and lightly blanch to bring out color.
5. Add cooking oil to the pan and fry the onion, green onion, and garlic.
6. Add stir-fried beef and radish and stir-fry.
7. Add 1 pack of marinade for marinade and stir-fry.
8. Add the stir-fried ingredients, rice cake, and cabbage to the boiling broth, add 1 tablespoon of starch syrup, and boil for about 5 minutes.
9. Add 1/2 cup of seasoning for tteokbokki and stir-fry.
10. Lastly, add mini udon and boil it. You can also drink it with dried kiwi or lemon zest.
Make delicious malatang.
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