본문 바로가기
양식 레시피

과카몰레(멕시코 요리) 레시피

by 은호이야기 2023. 4. 19.
반응형

과카몰레(멕시코 요리) 레시피 

 



과카몰레는 멕시코 요리 중에서도 유명한 딥으로, 아보카도와 토마토, 양파, 청양고추 등을 섞어 만들어 집에서 쉽게 만들 수 있습니다. 아래는 과카몰레 레시피입니다.

 



[재료]
○ 익은 아보카도 2개
 미디움 사이즈의 토마토 1개
 작은 사이즈의 양파 1개
 청양고추 1개
 라임 1개
 소금 약간
 올리브 오일 1큰술

 


[만드는 방법]
1, 익은 아보카도 2개를 까서 씨를 제거하고 접시에 올립니다.
2, 토마토와 청양고추를 작게 다져서 아보카도 위에 올립니다.
3, 양파를 적당한 크기로 다져서 아보카도와 토마토, 청양고추 위에 올립니다.
4, 라임을 씨를 제거한 후 반쯤 썰어서 주스를 짜서 과카몰레 위에 뿌립니다.
5, 소금을 약간 뿌린 후 올리브 오일을 1큰술 정도 뿌려줍니다.
6, 모든 재료를 가볍게 섞어줍니다.
7, 냉장고에서 식힌 후, 토스트와 함께 즐기거나 타코나 부리또의 소스로 사용할 수 있습니다.

 


쉽고 간단하게 만들 수 있으니, 멕시코 요리를 즐길 때 함께 만들어 보시면 좋을 것 같습니다.

 

빗소리, 깊은숙면, 내 마음을 차분하게 그리고 뇌힐링, 
The sound of rain, deep sleep, calming the mind and healing the brain,
https://youtu.be/sTvNp5RUMOk

 

Guacamole (Mexican Cuisine) Recipe
Guacamole is a popular dip in Mexican cuisine, and you can easily make it at home by mixing avocado, tomato, onion, and green pepper. Below is the guacamole recipe.
[ingredient]
○ 2 ripe avocados
○ 1 medium tomato
○ 1 small onion
○ 1 cheongyang red pepper
○ 1 lime
○ a pinch of salt
○ 1 tbsp olive oil
[how to make]
1, Peel 2 ripe avocados, remove seeds and place on a plate.
2, Chop tomatoes and cheongyang peppers into small pieces and place them on top of the avocado.
3, Chop the onion into appropriate sizes and place it on top of the avocado, tomato, and cheongyang pepper.
4, Remove the seeds of a lime, cut it in half, squeeze the juice and sprinkle it over the guacamole.
5, Sprinkle a little salt and drizzle about 1 tablespoon of olive oil.
6, Lightly mix all ingredients.
7, Chill in the fridge and enjoy with toast or as a sauce for tacos or burritos.
It's easy and simple to make, so it would be nice to make it together when enjoying Mexican cuisine.

반응형

댓글