로제 파스타(이탈리아 파스타요리) 레시피
로제 파스타는 크림과 토마토 소스를 섞어 만든 이탈리아의 대표적인 파스타요리입니다. 이탈리아 요리 중에서도 비교적 간단한 조리법으로, 집에서 손쉽게 만들 수 있습니다.
[재료]
파스타면 (스파게티, 페트루치 등) 150g
스모크 베이컨 3줄
양파 1/2개
마늘 2쪽
토마토소스 200g
토마토 페이스트 2 큰술
레드와인 1/4컵
생크림 1/4컵
올리브오일 2큰술
소금, 후추, 유리페이스트 적당량
파슬리 1큰술
[만드는 방법]
1, 끓는 물에 소금을 넣고 파스타면을 삶습니다. (제조업체의 권장시간보다 1분 정도 짧게 삶아 약간의 씹음이 남도록 합니다.)
2, 볼에 토마토소스와 토마토페이스트, 레드와인, 유리페이스트를 넣고 섞어둡니다.
3, 팬에 올리브오일을 두르고 다진 마늘과 양파를 볶아줍니다.
4, 스모크 베이컨을 넣고 볶아줍니다.
5, 파스타면을 삶은 물에서 건져서 팬에 넣고 볶아줍니다.
6, 소스를 가운데에 뿌려주고 생크림을 넣어줍니다.
7, 약간의 소금과 후추로 간을 해주고, 파슬리를 뿌려준 후 완성합니다.
로제 파스타는 소스를 좀 더 농도 있게 만들어 맛을 더욱 깊게 할 수도 있습니다. 또한, 파스타면 대신에 라자냐나 페투치네 등 다른 면도 사용할 수 있으며, 볶음 시에 오일 대신 버터를 사용하거나 베이컨 대신 새우나 햄을 사용할 수도 있습니다. 취향에 맞게 변형하여 즐겨보세요!
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https://youtu.be/sTvNp5RUMOk
Rose Pasta (Italian Pasta Dish) Recipe
Rose pasta is a representative Italian pasta dish made with cream and tomato sauce. It is a relatively simple recipe among Italian dishes and can be easily made at home.
[ingredient]
Pasta noodles (spaghetti, Petrucci, etc.) 150g
3 strips of smoked bacon
1/2 onion
2 cloves of garlic
200g tomato sauce
2 tablespoons tomato paste
1/4 cup red wine
1/4 cup fresh cream
2 tablespoons olive oil
Appropriate amount of salt, pepper, glass paste
1 tablespoon parsley
[how to make]
1. Add salt to boiling water and boil pasta. (Boil for about 1 minute shorter than the manufacturer's recommended time to leave a little chew.)
2. Add tomato sauce, tomato paste, red wine, and glass paste to a bowl and mix.
3. Put olive oil in a pan and fry the minced garlic and onion.
4. Add smoked bacon and stir-fry.
5. Remove the pasta noodles from the boiling water, add them to the pan and fry them.
6. Sprinkle sauce in the center and add whipped cream.
7. Season with a little salt and pepper, sprinkle with parsley and finish.
Rose pasta can also make the sauce more concentrated and deepen the flavor. Also, you can use other noodles such as lasagna or fettuccine instead of pasta, and you can use butter instead of oil when frying, or shrimp or ham instead of bacon. Modify it to your taste and enjoy!
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